• OBSERVATIESYSTEMEN

In vaktermen wordt een camerasysteem een CCTV systeem genoemd.
Simpel voorgesteld is het een beveiligingssysteem dat gebruik maakt van de beelden van camera's. Deze beelden worden op een monitor getoond of ze worden opgenomen voor gebruik op een later tijdstip.

Een CCTV systeem is een aantal camera's die verbonden zijn met een monitor. Deze monitor kan in combinatie met een switcher (een voor een) of multiplexer meerdere camera’s tegelijkertijd laten zien. Naast het op verschillende wijze doorgeven van het beeld kan een switcher/multiplexer nog een groot aantal extra mogelijkheden bevatten.
Een zeer bruikbare mogelijkheid is het 'op beweging activeren van een camera' (motion detectie). Het CCTV systeem werkt zoals geprogrammeerd zijn programma
af. Nu komt er een persoon een bepaalde zone 'X' binnenlopen. De switcher/multiplexer ziet aan het beeld van de camera in die zone dat er iemand loopt. Het gevolg is dat het CCTV systeem zijn normale programma stopt en het beeld van zone 'X' op de monitor toont.
Er kunnen meerdere camera's op een systeem aangesloten worden, en ze zijn er in kleur en zwart-wit zowel voor binnen als buiten.

ANALOGE SYSTEMEN.
Voor het opnemen van de beelden wordt een speciale time-lapse recorder gebruikt. Alles wat er gebeurd wordt op een videoband opgeslagen om de beelden later nog eens te kunnen zien wanneer er iets gebeurd is.

DIGITALE SYSTEMEN.
Digitale CCTV systemen onderscheiden zich van analoge systemen door de manier van beeldopslag. Daar bij analoge systemen een time-lapse recorder met videobanden wordt gebruikt (aan slijtage onderhevig), worden bij digitale systemen de beelden of op een harddiskrecorder opgeslagen of op de harde schijf van een computer (geen slijtage). Hierdoor wordt de opslagcapaciteit van beelden (afhankelijk van de grootte van de harde schijf) aanzienlijk vergroot. Ook zijn de mogelijkheden van digitaal opnemen veel uitgebreider dan analoog (terugzoeken beelden, zoomfunctie etc.)

DEUR VIDEO/INTERCOMSYSTEEM.
Ook eenvoudigere deur video/intercomsysteem behoren tot ons assortiment.
Wilt U alleen spreken met of kijken naar de persoon die voor het pand staat dan heeft Previcon de passende oplossing voor U. Bel voor de verschillende mogelijkheden of voor een vrijblijvende prijsopgave.